Publicerad: 22 maj 2015

Nyhet

Örebro årets stadskärna 2015

Örebro har tilldelats utmärkelsen Årets Stadskärna 2015. Kommunen prisas för att ha utvecklat Örebros centrum i en framgångsrik kraftsamling.

Det är tjugoförsta gången som organisationen Svenska Stadskärnor, där SKL ingår, delar ut priset Årets Stadskärna. Utmärkelsen tilldelas den kommun som har gjort störst framsteg de senaste åren i sitt arbete med att förnya sitt centrum genom samverkan mellan privata och offentliga aktörer.

Så här skriver juryn i sin motivering:
"Stadens utvecklingsarbete är en ständig pågående process, vilket särskilt präglar Årets Stadskärna 2015. Man har på ett föredömligt sätt gått från dialog till samproduktion och tagit vara på hela stadens utbud och engagemang. En röd tråd är kreativa lösningar och förhållningssättet till värdeorden trygghet, trivsel och tillgänglighet. Med självinsikt, beslutsamhet, uthållighet och stolthet har de gjort en övertygande come-back och visat att gemensam kraftsamling är vägen framåt!

Svenska Stadskärnors utmärkelse Årets Stadskärna 2015 tilldelas den lilla staden med personlig storstadspuls som har nära till allt – Örebro!"

Läs vidare
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot