Publicerad: 8 december 2017

Kommunkursen – introduktion för feriejobbare

Att nå ungdomar med information om kommunen som arbetsgivare är en utmaning eftersom det är många som konkurrerar om deras uppmärksamhet och tid. Vi tror att vi har en bra möjlighet att nå fram strax innan de ska börja sitt första feriejobb i kommunen.

Feriejobb är en utmärkt chans för ungdomar att bilda sig en egen uppfattning om hur det är att jobba inom kommuner. För att förstärka den upplevelsen har vi tagit fram en kommunkurs som feriejobbarna kan ta del av med hjälp av dator, surfplatta eller mobil. De som genomför Kommunkursen får också ett intyg och kan börja bygga sitt CV.

En utmaning har varit att beskriva en komplex verksamhet på ett enkelt sätt och samtidigt begränsa kurstiden till cirka 20–30 minuter. För att få med rätt innehåll och besvara frågor som ungdomar funderar på har vi bland annat använt fokusgrupper med ungdomar och handläggare i kommuner som arbetar med feriejobb och arbetsgivarfrågor.

Genomför Kommunkursen

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot