Publicerad: 8 december 2017

Verktygslådan Sveriges Viktigaste Jobb

I verktygslådan hittar du inspiration och verktyg för att arbeta effektivt med arbetsgivarvarumärket och rekrytering i din organisation. Verktygen består av material som på olika sätt kan användas i bland annat rekryteringskampanjer, jobbmässor eller personalmöten.

Kommuner och landsting ska lätt kunna använda materialet och berätta om sina unika fördelar som arbetsgivare. Därför är det gratis att använda verktygen. Det är en del av SKL:s arbete med arbetsgivarvarumärken, också kallat employer branding. Genom att arbeta koordinerat kan vi stötta varandras insatser och få större spridning och bättre effekt.

Employer branding

Att lyckas attrahera och rekrytera rätt kompetens är avgörande för alla verksamheter, och det lär bli ännu viktigare framtiden. Som arbetsgivare kan du genom olika insatser arbeta för att forma bilden av det ni vill vara.

Feriejobb – öka intresset för välfärdsjobben

Några sommarveckor med jobb i en kommun eller ett landsting kan ge ungdomar en positiv bild av hur det är att arbeta i välfärden. Här ger vi några tips på hur man kan gå tillväga.

Rekryteringsmaterial undersköterskor

Undersköterskor är vårdproffs, och det vill vi berätta om. Här hittar du material att dela och sprida så att du kan visa att undersköterskor har några av Sveriges viktigaste jobb.

Rekryteringsmaterial sjuksköterskor

Sjuksköterskor är skillnaden mellan liv och död. Här hittar du material att dela och sprida så att du kan visa att sjuksköterskor har några av Sveriges viktigaste jobb.

Grafisk manual

I den grafiska manualen ser du hur du ska använda det grafiska material som har tagits fram till Sveriges Viktigaste Jobb.

Grafisk manual för Sveriges Viktigaste Jobb (PDF, nytt fönster)

Banners

Banners och toppbilder som du enkelt laddar ned och kan använda på er Facebookprofil som omslagsfoto eller till tidslinjen. Bilderna kan även användas till er hemsida under exempelvis fliken ”Lediga jobb”.

Banners (Zip)

Budskapsillustrationer

Samtliga budskap finns som färdiga illustrationer. Budskapsillustrationerna ska inte ändras eller sättas om i andra typsnitt. Användningen av budskapen har dock inga begränsningar vad gäller medier, de kan användas på allt från tröjor och väskor till trycksaker eller webbsidor.

Budskapsillustrationerna finns tillgängliga med olika pronomen för olika behov, till exempel "Vi kan få hjärtan att slå", "Jag kan få hjärtan att slå" och "Du kan få hjärtan att slå".

Budskapsillustrationer (Zip)

Faktabilder

Bilder som sprider fakta om jobben i välfärden. Bilderna finns i olika format för att du enkelt ska kunna använda dem på hemsida, instagram, facebook och twitter.

Faktabilder (Zip)

Film

Ladda ner filmer som beskriver varför välfärdsjobben är så viktiga. Filmerna om jobben finns i en generell version men också kommun- och landstingsversion.

Sveriges Viktigaste Jobb film - kommunversion (WMV)

Sveriges Viktigaste Jobb film - landstingsversion (WMV)

Sveriges Viktigaste Jobb film (WMV)

Youtube: Sveriges Viktigaste Jobb, nio rekryteringsstrategier

Youtube: Sveriges Viktigaste Jobb

Rapporter

Rapporter som SKL har tagit fram inom satsningen Sveriges Viktigaste Jobb.

Rapporter Sveriges Viktigaste Jobb

Eventmaterial

Färdigt material som ni enkelt kan ladda ner och använda.

Färdigt eventmaterial

Ringar

Symbol för Sveriges Viktigaste Jobb är ringen med texten Sveriges Viktigaste Jobb och ska finnas på alla enheter. Ringen är den minsta gemensamma nämnaren för satsningen Sveriges Viktigaste Jobb.

Ringar (ZIP)

Diagram

Diagram med fakta från tre av Sveriges Viktigaste Jobbs rapporter.

Här finns Sveriges viktigaste jobb (ZIP)

Jobb som gör skillnad (ZIP)

Stolthet och fördomar (ZIP)

Presentationer

Presentationer från rapporter och webbseminarium som ger dig inspiration och stöd i ditt employer branding-arbete.

Presentationer Sveriges Viktigaste Jobb (ZIP)

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot