Publicerad: 23 september 2015

Praktik på SKL:s Brysselkontor

SKL:s Brysselkontor söker en praktikant för vårterminen 2016. Senast den 14 oktober 2015 tar vi emot din ansökan.

Under cirka 1 februari 2016 - 15 juli 2016 tar SKL:s Brysselkontor emot en praktikant. Vi söker dig som har en avslutad eller nästan avslutad akademisk grundutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning. Praktiken är avlönad.

Arbetsbeskrivning

Du har bland annat i uppgift att söka och vidarebefordra information inom de politikområden som är aktuella för förbundets medlemmar. Du medverkar i att upprätta besöks- och seminarieprogram för medlemsgrupper som kommer till Bryssel, till exempel genom att ta kontakt med EU-institutioner, systerorganisationer, och bokning av möteslokaler.

Efter viss inskolning förväntas du också själv ta emot besöksgrupper och informera dem om Brysselkontorets verksamhet. En annan viktig uppgift är att bevaka möten och konferenser och rapportera hem från dessa. Du förväntas vara behjälplig i diverse enklare praktiska vardagsuppgifter på kontoret. Du kommer också att bistå med samordningen av underlag till den svenska delegationen i Regionkommittén.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad eller nästan avslutad akademisk grundutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning, helst med EU-inriktning, samt gärna ett särskilt intresse för kommun- och landstingssektorn.

Mycket goda kunskaper i engelska är en förutsättning och goda kunskaper i franska är meriterande. Vi lägger stor vikt vid social kompetens och förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.

SKL eftersträvar jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Ansökan

Skicka ansökan i form av personligt brev och CV senast den 14 oktober 2015 via e-post till Marcus Holmberg, marcus.holmberg@skl.se.

Läs vidare
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot