Publicerad: 1 oktober 2015

Praktik på SKL:s internationella sektion

SKL:s internationella sektion i Stockholm söker en praktikant för vårterminen 2016. Senast den 30 oktober 2015 tar vi emot din ansökan.

Under cirka 1 februari 2016 – 31 maj 2016 tar SKL:s internationella sektion i Stockholm emot en praktikant. Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet med samhällsvetenskaplig inriktning.

Arbetsbeskrivning

Du deltar i förbundets interna EU-nätverk och dess aktiviteter såsom framtagandet av publikationen På Gång inom EU, våra seminarier och konferenser. Du kommer också att ta emot besöksgrupper: medlemmar, studenter och utländska delegationer. Du har också i uppgift att omvärldsbevaka samt söka och sammanfatta information kring SKL:s prioriterade EU-frågor.

Du kommer att få delta i förberedelser och samordning av underlag till våra politiska företrädare med internationella uppdrag, till exempel SKL:s beredning för internationella frågor. Under hela våren kommer du också att ha en särskild praktikantuppgift. Du förväntas vara behjälplig i diverse enklare administrativa vardagsuppgifter på kontoret.

Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar vid högskola eller universitet med samhällsvetenskaplig inriktning, helst med EU-inriktning, samt gärna med ett särskilt intresse för kommun- och landstingssektorn.

Goda kunskaper i engelska är en förutsättning och goda kunskaper i annat språk är  meriterande. Vi lägger stor vikt vid social kompetens och förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.

SKL eftersträvar jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Ansökan

Skicka ansökan i form av personligt brev och CV senast den 30 oktober 2015 via e-post till Karin Flordal, karin.flordal@skl.se.  








Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot