Publicerad: 28 september 2017

Vi söker praktikanter till våren 2018

Letar du en spännande praktik till våren? Vill du veta mer om internationellt arbete, agenda 2030, intressebevakning samt lokala och regionala frågor inom EU? Då tycker vi du ska ansöka till våra praktikplatser. Ansök senast den 6 oktober 2017!

Under våren 2018 tar SKL:s Internationella sektion emot två praktikanter, en på vårt kontor i Stockholm och en på vårt Brysselkontor. Sista ansökningsdag är den 6 oktober 2017.

Praktikant på vårt kontor i Stockholm

Till Stockholm söker vi dig som studerar på högskola eller universitet med EU-och/eller inriktning mot internationella utvecklingsfrågor. Du kommer som praktikant på Stockholmskontoret delta i förberedelser och samordning av underlag till våra politiska företrädare med internationella uppdrag. Du deltar i förbundets interna EU-nätverk och framtagandet av publikationen På Gång inom EU, seminarium och konferenser. Du omvärldsbevakar kring SKL:s prioriterade EU-frågor, Agenda 2030 samt löpande biståndsfrågor. Praktikanten har också en särskild praktikantuppgift. Du förväntas även vara behjälplig i diverse enklare administrativa vardagsuppgifter på kontoret.

Mer information och ansökan om platsen i Stockholm

Praktikant på vårt Brysselkontor

Till Brysselkontoret söker vi dig som har en avslutad eller snart avslutad akademisk grundutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning. Praktiken är avlönad.

Som praktikant i Bryssel har du bland annat i uppgift att söka och vidarebefordra information inom de politikområden som är aktuella för förbundets medlemmar. Du medverkar i att upprätta besöks- och seminarieprogram för medlemsgrupper som kommer till Bryssel, till exempel genom att ta kontakt med EU-institutioner, systerorganisationer, och bokning av möteslokaler.

Efter viss inskolning förväntas du också själv ta emot besöksgrupper och informera dem om Brysselkontorets verksamhet. En annan viktig uppgift är att bevaka möten och konferenser och rapportera hem från dessa. Du förväntas vara behjälplig i diverse enklare praktiska vardagsuppgifter på kontoret. Du kommer också att bistå med samordningen av underlag till den svenska delegationen i Regionkommittén.

Mer information och ansökan om platsen i Bryssel

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot