Publicerad: 8 februari 2019

SKL:s Brysselkontor

SKL har ett kontor i Bryssel som stödjer förbundets intressebevakning i EU-relaterade frågor. 

Brysselkontoret utvecklar kontakter med EU:s institutioner och bevakar olika  EU-relaterade frågor som berör kommuner och regioner. Kontoret ger förbundets fackenheter information i olika relevanta sakfrågor för att dessa aktivt ska kunna påverka EU:s beslut.

Kontoret fungerar också som en mötesplats för förbundets politiker, medarbetare och medlemmar.

Regionkommitténs svenska delegation får på plats i Bryssel såväl praktiskt som sakfrågerelaterat stöd i arbetet vid utskottsmöten och plenarsessioner.

Besök Brysselkontoret

I mån av tid och möjlighet tar vi emot alla grupper som önskar besöka oss i Bryssel. Vi förmedlar aktuell "EU-kunskap", relaterad till den vardagliga verksamheten i kommuner och regioner.

Intresseanmälan, besök SKL:s Brysselkontor (Word, nytt fönster)

Praktik på SKL:s Brysselkontor

SKL:s Brysselkontor erbjuder en avlönad praktikplats varje vår och höst. Som praktikant deltar du i kontorets löpande arbete. Praktikplatsen riktar sig till dig som har en avslutad eller nästan avslutad akademisk grundutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning.

Informationsansvarig

  • Marcus Holmberg
    Samordnare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot