Publicerad: 8 maj 2017

Utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun

Till Sveriges KvalitetsKommun utses den kommun som lyckats
bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster med hög kvalitet. Priset delas på kvalitetsmässan i Göteborg. 2017 sker prisutdelningen 14 november.

Logga för Sveriges KvalitetsKommun 2017

Nominerade kommuner 2017

Det är nu klart vilka kommuner som är nominerade till utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun 2017. Av tio sökande kommuner valdes sex ut till att gå vidare i nominerings-processen. Kommunerna är:

  • Helsingborg,
  • Upplands Väsby,
  • Västerås, Tyresö,
  • Vallentuna.
  • och Örnsköldsvik.

Jury för Sveriges Kvalitetskommun 2017

Folder om SverigesKvalitetskommun 2017 (PDF, nytt fönster)

Nomineringsprocessen

Kommuner ansöker själv om att delta i nomineringsprocessen till Sveriges Kvalitetskommun. Alla kommuner som söker jämförs utifrån resultatet från genomförda Kommunkompassutvärderingar. De kommuner som når bästa resultat i kommunkompassutvärderingen kommer att nomineras till etapp två. Antalet som blir nominerade varierar beroende på hur många kommuner som når höga resultat och hur spridningen mellan kommunerna ser ut.

I etapp två av nomineringsprocessen görs en jämförelse av kommunernas verksamhetsresultat, en finansiell analys och en granskning av HME (Hållbart medarbetarskap). Vem som slutligen står som segrare avgörs av en jury och offentliggörs på Kvalitetsmässan den 14 november 2017.

Kommuner som tidigare fått utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun

Botkyrka kommun erhöll utmärkelsen för första gången 2003. Därefter har följande kommuner tilldelats priset: Umeå 2005, Lomma 2007, Stockholms Stad 2009, Kungsbacka 2011, Örebro 2013 och Kävlinge 2015.

Juryns motivering till vinnare av Sveriges KvalitetsKommun 2003 - 2015

Tjänster

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot