Publicerad: 18 oktober 2018

Mentorprogram för toppolitiker

Ett program för dig som vill ha en mentor och ett eget bollplank under ett år. SKL matchar dig med en mentor efter dina behov. Om du är ny på ditt uppdrag som kommunstyrelseordförande eller regionstyrelseordförande kan en mentor vara ett stöd för dig under ditt första år. 

Ny omgång av mentorprogrammet 2019

Den 25 april 2019 börjar programmet med en heldag i Stockholm – ett tillfälle att lära känna varandra, vi ger tips och råd för hur mentorskapet ska bli så givande som möjligt samt inspiration.

Programmet avslutas den 23 april 2020 med en gemensam dag.

Anmälan

Kontakta Lena Lindgren senast den 14 februari 2019 så ger vi dig ett förslag på en mentor som passar just dig och dina behov.

Mentorer

Mentorerna är erfarna politiker som vet vad ditt uppdrag innebär. De har haft sitt uppdrag minst en mandatperiod och de flesta har medverkat i SKL:s aktiviteter för utveckling av det politiska ledarskapet. De blir ett viktigt stöd och bollplank för dig som toppolitiker.

Kostnad

8 500 kr exklusive moms.

Att ha en egen mentor

Maria Stenberg Regionstyrelsens ordförande i Region Norrbotten, och Ola Möller kommunalråd i opposition i Helsingborgs stad, berättar om varför de valde att ha en mentor under ett år.

Lars Stjernkvist Kommunstyrelsens ordförande i Norrköpings kommun berättar i ett samtal med Ola om hur det var att vara hans mentor och vad det har gett honom. De berättar hur det praktiskt har gått till, vad de pratat om, hur ofta de har träffats och vad det har gett i vardagen. Intervjuerna är inspelade i Almedalen juli 2018.

Informationsansvarig

  • Lena Lindgren
    ProjektledareHjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot