Publicerad: 11 september 2019

SKL stödjer toppolitiker som är kvinnor

SKL har en tydlig inriktning från kongressen att särskilt stödja kvinnor i uppdraget som ledande förtroendevald för att bidra till att antalet kvinnor ökar på ledande politiska positioner.

Två kvinnor.

SKL ger stöd till toppolitiker och kvinnor genom olika aktiviteter och inom följande områden:

  • Vi stödjer toppolitiker i deras uppdrag. Det sker främst genom aktiviteter som ledarprogram, nätverk och mentorprogram. De olika programmen är gemensamt för både kvinnor och män och fokuserar på tre områden: att styra och leda, stärka demokratin och utveckla ett hållbart ledarskap.
  • Vi erbjuder en årlig exklusiv workshop för kvinnor som är toppolitiker. Det sker tillsammans med SKL:s ordförande med syftet att dela erfarenheter och skapa nya kunskaper.
  • Vi erbjuder toppolitiker som är kvinnor att vara mentorer i ett internationellt ledarprogram för kvinnor. Syftet är att öka jämställdheten, välfärden och demokratin samt stärka mentorernas utveckling. Det skapas även förebilder, främst genom det stora massmediala genomslaget i svenska kommuner.
  • SKL bevakar statistiken för att makt och inflytande ska vara jämställt.

Informationsansvarig

  • Lena Lindgren
    Projektledare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot