Publicerad: 15 maj 2018

Ekonomirapporten presenteras via webbsändning 15 maj

Behoven av välfärdstjänster ökar och bristen på arbetskraft förväntas att tillta. Den 15 maj presenteras vårens Ekonomirapport och en rad åtgärder som krävs för att möta framtidens utmaningar.

Om en vecka presenterar SKL en av årets viktigaste rapporter, Ekonomirapporten. Rapporten belyser den ekonomiska situationen i kommuner, landsting och regioner nu och framöver. I vårens rapport lyfts fördjupade resonemang om bland annat kompetensförsörjning, digitaliseringens möjligheter och statsbidragen.

SKL:s chefsekonom Annika Wallenskog redovisar rapporten i korthet via webbsändning och SKL:s ordförande Lena Micko kommenterar resultaten och prognosen framåt. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa frågor via chatt under sändningen.

Tid: tisdag 15 maj, klockan 10.00-10.30

Rapport och pressmeddelande publiceras samtidigt på sidan Ekonomirapporten

Webbsändningen vänder sig till alla med intresse av kommunsektorns ekonomi inklusive intresserade journalister. Det går bra att se webbsändningen i efterhand via sidan Ekonomirapporten.

Teknisk information om webbsändningen

  • Om du kan se SVT-play eller YouTube ser du även vår sändning.
  • Sändningen har en naturlig fördröjning på cirka 20-40 sekunder.
  • Vi rekommenderar att du är uppkopplad på nätet via fast (LAN) uppkoppling för att minimera störningar orsakade av problem i lokala Wi-Fi-nätverk.

Registrera dig före/under sändningen för att ställa frågor

  • Sätt muspekaren i chattrutan (”Skriv ett inlägg i chatten”) och ”klicka”.
  • Ett nytt fönster visar: ”Du måste vara inloggad för att chatta”.
  • Klicka på knappen ”Registrera ett nytt konto” (om du inte sedan tidigare har ett konto på play.skl.se). Följ instruktionerna alternativt logga in via ditt befintliga Facebook-konto.
  • Se Teknisk hjälp, SKL Play för mer support.

Läs vidare
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot