Publicerad: 5 mars 2018

Ny blogg om ekonomi

Vilken beredskap finns för en sämre konjunktur? Den frågan ställer sig SKL:s chefsekonom Annika Wallenskog på Ekonomibloggen, som lanseras idag.

Idag publicerades det första inlägget på SKL:s nya ekonomiblogg. På bloggen kommer SKL:s chefsekonom Annika Wallenskog att regelbundet reflektera, analysera och dela med sig av tankar kring frågor som på olika sätt rör ekonomin i kommuner, landsting och regioner och välfärdens finansiering.

– Genom bloggen vill jag ge en ökad och fördjupad förståelse för den kommunala ekonomin och resonera kring ekonomiska aspekter som är väsentliga i olika välfärdsfrågor, säger Annika Wallenskog.

I det första inlägget belyser Annika Wallenskog att beredskap krävs för den rådande högkonjunkturen som kommer att ta slut. Hon förklarar även orsaken till varför intäkterna till skatteunderlaget har justerats ned i den nyligen släppta skatteunderlagsprognosen.

Följ SKL:s ekonomiblogg

Prenumerera gärna på inläggen genom att gå in på Ekonomibloggen. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration.

Ekonomibloggen

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot