Publicerad: 16 augusti 2017

Fråga och svar

Vad krävs för att få permanent uppehållstillstånd?

För att få permanent uppehållstillstånd krävs i princip en anställning med en tillräckligt stor inkomst för att kunna försörja sig. Lön, försäkringsskydd och övriga anställningsvillkor får inte vara sämre än de villkor som följer av svenska kollektivavtal eller praxis inom yrket eller branschen. Anställningen måste också vara varaktig. Arbetsgivaren måste ha anmält anställningen till Skatteverket.

Egna företagare kan också få permanent uppehållstillstånd om de kan försörja sig genom inkomster från näringsverksamhet.

För personer under 25 år krävs därutöver en fullföljd gymnasieutbildning i Sverige eller motsvarande utländsk utbildning.

Rättsligt ställningstagande angående prövning av rätten till permanent uppehållstillstånd enligt 17 § begränsningslagen, SR 19/2017, Migrationsverket

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot