Publicerad: 8 december 2017

Projekt DoubleCup - Näringsliv och nyanlända möts i Trollhättan

Projektet Double Cup är skapat av Näringslivsrådet i Trollhättans Stad. Idén kommer från företag som uttryckt en vilja att engagera sig i arbetet med att inkludera nyanlända. I Näringslivsrådet sitter representanter från Trollhättans stad och offentliga verksamheter tillsammans med 11 företag lokaliserade i närområdet. Företagen har uttryckt behov av att engagemanget behöver bygga på enkelhet och smidighet.

DoubleCup erbjuder företag och offentlig förvaltning möjlighet att bjuda in en nyanländ till arbetsplatsen till ett personligt möte. Anmälan görs via att formulär på projektets hemsida. DoubleCup har inga andra krav än att man bjuder in till ett enda arbetsplatsbesök. Det finns inga krav på anställningar, praktik eller tidsödande möten.

Målgrupperna är företag och offentlig förvaltning samt asylsökande och nyanlända på arbetsförmedlingens etableringsprogram. Projektet skapar förutsättningar för att näringslivet på ett enkelt sätt ska kunna engagera sig i inkluderingsarbetet. Samtidigt är det en möjlighet för att företag ska kunna rekrytera ny personal och kompetenssäkra verksamheten med hjälp av nyanländas kompetens.

Läs vidare

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot