Publicerad: 8 december 2017

Utökad familjecentral med helhetsperspektiv i Borlänge

Gemensamma krafter i Borlänge bedriver förebyggande socialt arbete i bostadsområdet Jakobsgårdarna. Genom ett brett nätverk med olika professioner och verksamhet för föräldrar, barn och andra vuxna, skapas möten och ett sammanhang för individen.

Organisation: Borlänge kommun
Verksamhet: utökad familjecentral, öppen daglig verksamhet
Målgrupp: föräldrar, barn och andra vuxna

Hos Gemensamma krafter kan den som vill baka, laga mat, dricka en kopp kaffe eller fundera över jobb och studier. Varje vecka erbjuds specifik verksamhet för olika målgrupper.

- Här finns möjlighet att träffa en familjeterapeut, kvinnofridsrådgivare och BVC-sköterska. Vi har gympa för kvinnor en dag i veckan och Babyklubb då föräldrar med barn upp till ett år är välkomna, berättar personalen på Gemensamma krafter.

Genom tät samverkan med olika professioner och organisationer syftar verksamheten till att synliggöra människors olika behov och till att öka delaktigheten i samhället. Verksamheten permanentades 2002.

Gemensamma fester och resor

Tillsammans med olika föreningar anordnar Gemensamma krafter årligen sju olika fester och firanden, alltifrån midsommar och lucia till kulturfest. Förutom det arrangeras familjeresor och kvinnoresor.

- Vi är en utökad familjecentral, en samverkanscentral och en mötesplats i ett. Vi har en helhetssyn i vårt arbete, där vi vill synliggöra de behov och önskemål som finns, både på individ-, grupp- och samhällsnivå.

Från oss lotsar vi även vidare människor vid behov. Genom vårt breda nätverkande så är verksamheter som polis, socialtjänst, skola och vårdcentral redan bekanta för våra besökare, berättar personalen på Gemensamma krafter.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot