Publicerad: 10 november 2016

Innovationspris till Trelleborg

Trelleborgs kommun har tilldelats SKL:s och Vinnovas nyinstiftade innovationspris för sitt arbete med att digitalisera invånarnas ansökningar av ekonomiskt bistånd.

Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun har digitaliserat ansökningsförfarandet av det ekonomiska biståndet. Istället för att medborgaren skickar in handlingar i ett system där handläggare sitter och bedömer rätten till bistånd genom att kontrollera kvitton och uttagsbesked så skriver den sökande in alla uppgifter i ett digitalt system.

- Priset är ett fantastiskt erkännande, säger Cecilia Lejon från Trelleborgs kommun. Vi har under många år arbetat för ett paradigmskifte och förändrad syn på målgruppen som uppbär försörjningsstöd. Inte nog med att det är kostnadseffektivt och frigör resurser för aktivt stöd för individen.  Det speglar ett modernare synsätt och en tro på individens egen förmåga och vilja att ta ansvar.

- Vi är oerhört stolta och glada för uppmärksamheten. Nu tar vi nästa steg fullt medvetna om att det krävs mod att förändra befintliga strukturer, säger Cecilia.

- Trelleborg är ett strålande exempel på vad den digitala tekniken kan bidra med när det gäller kvalitetsförbättringar i kommunala verksamheter. Det är oerhört viktigt att vi jobbar för en fortsatt utveckling där vi nyttjar ny teknik, säger Leif Klingensjö, sektionschef på Avdelningen för utbildning och arbetsmarknad.

Läs vidare

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Sidfot