Publicerad: 27 februari 2017

SKL partner i Hack for Sweden | Digitalisering

Hack for Sweden är ett initiativ för att inspirera studenter, datajournalister, utvecklare och entreprenörer att med hjälp av myndigheters öppna data skapa lösningar eller koncept som ger medborgarnytta.

Hack for Sweden är en tävling där uppgiften för deltagarna är att under 24 timmar lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppna data.

Utmaningarna för deltagarna handlar 2017 om samhällsbyggnad, miljöinformation samt turism och friluftsliv men det finns också ett öppet spår. En jury utser vinnarna och Hack for Sweden Award delas ut till det lag eller den deltagare som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande lösningen eller konceptet som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data.

28 myndigheter och organisationer står bakom Hack for Sweden som äger rum i eGovLabs och Stockholms universitets moderna lokaler i Kista helgen den 11-12 mars 2017. Antalet platser på Hack for Sweden är begränsat, platser tilldelas enligt principen först till kvarn.

Anmälan till Hack for Sweden

Kommuner som bidrar med öppna data

De kommuner som hittills anmält att de bidrar med öppna data till Hack for Sweden är (listan kompletteras fortlöpande):

Skellefteå kommun

Linköpings kommun

Stockholms stad

Göteborgs Stad

Lidingö stad

Sundsvalls kommun

Uppsala kommun

Karlskrona kommun

Helsingborgs stad

Haninge kommun

Läs vidare

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?
SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot