Publicerad: 5 april 2019

SKL – partner i Hack for Sweden

Hack for Sweden är ett initiativ för att inspirera studenter, datajournalister, utvecklare och entreprenörer att med hjälp av myndigheters öppna data skapa lösningar eller koncept som ger medborgarnytta. Sedan 2018 är SKL och hela SKL-koncernen med SKL Kommentus och Inera AB fullvärdiga medlemmar i nätverket.

Hack for Sweden är en plattform för invånardriven innovation där mer än 30 myndigheter och företag samarbetar för att skapa goda förutsättningar för innovation kopplad till öppen data. SKL har sedan tidigare samarbetat med Hack for Sweden vid enskilda tillfällen, men är sedan 2018 tillsammans med resten av SKL-familjen fullvärdiga samarbetspartner.

Hack for Swedens Hackaton är en tävling där uppgiften för deltagarna är att under 48 timmar lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppna data.

En jury utser vinnarna och Hack for Sweden Award delas ut till det lag eller den deltagare som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande lösningen eller konceptet som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data.

Hack for Sweden Hackaton 2019 äger rum på Stockholmsmässan 4-6 april. Antalet platser på Hack for Sweden är begränsat, platser tilldelas enligt principen först till kvarn.

Anmälan till Hack for Sweden 2019

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Lotta Nordström
    Sektionschef
Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?
SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot