Publicerad: 24 juni 2019

Dela Digitalt - enklare samverkan för en smartare välfärd

Dela Digitalt är en portal för samverkan, erfarenhetsutbyte, samfinansiering och gemensam verksamhetsutveckling inom offentlig sektor.

Logga in på Dela Digitalt

Alla som arbetar i kommuner, regioner och myndigheter har tillgång till sajten genom sin mejladress. Du som arbetar för en privat aktör som utför det offentliga uppdraget som sin kärnverksamhet kan få åtkomst genom att skicka en förfrågan till deladigitalt@skl.se.

Mötesplats för att dela och samverka

Dela Digitalt är en mötesplats för att dela och samverka på ett mer strukturerat och lättillgängligt sätt. Användningsområdena är flera:

  • lätt att dela med sig
  • enkelt att hitta vad och hur andra gjort
  • få vetskap om vilka utvecklingsinitiativ som pågår och som går att delta i
  • söka samverkanspartners för egna initiativ.

En viktig del i Dela Digitalt är möjligheten att samverka kring gemensamma lösningar och på så sätt bidra till en tydligare dela-kultur i offentlig sektor. Att samverka kan innebära allt från att dela med sig av sin kompetens till att gå in med finansiering eller vara pilotverksamhet.

Film som förklarar hur Dela Digitalt går till

Crowd sourcing

Genom Dela Digitalt är det möjligt att söka samverkanspartners till initiativ som borde vara intressanta för fler. Genom så kallad crowd sourcing via Dela Digitalt ges större möjligheter att med gemensamma resurser skapa ännu bättre lösningar när fler är med och finansierar och bidrar till utvecklingen.

Hjälp oss sprida Dela Digitalt

Även om flera tusen personer idag använder Dela Digitalt, behöver fler få kunskap om att den finns och kunna bidra till sajten för att den ska bli så bra som möjligt.

Här finns ett informationspaket som kan användas för att sprida Dela Digitalt inom en organisation eller till andra. Vi besöker gärna din organisation och berättar mer om sajten och om hur man kan arbeta med den, antingen på plats eller på distans.

Vi har tagit fram banners i olika format, en bildserie (i ppt- och pdf-format) samt kortare filmer, som alla är fria att använda.

Banner Dela Digitalt

Banner Dela Digitalt

Banner Dela Digitalt

Om Dela Digitalt (bildserie i PDF, nytt fönster)

Dela Digitalt med talarmanus (bildserie i PPT, nytt fönster)

Podcasten Digitalsamtal om Dela Digitalt (november 2016)

Hjälp oss att utveckla Dela Digitalt

Samverkansportalen Dela Digitalt lanserades i november 2016, på initiativ av SKL och i samverkan med Göteborgsregionens kommunalförbund. Sajten utvecklas kontinuerligt.

Vi tar gärna emot förslag på förbättringar som ger oss möjligheten att utveckla sajten vidare efter användarnas behov. Om du har frågor eller behöver hjälp och stöd i plattformen är du varmt välkommen att kontakta oss.

deladigitalt@skl.se

Informationsansvarig

  • Johan Kjernald
    Konsult
  • Anna Pegelow
    Strateg

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot