Publicerad: 21 augusti 2018

LEDA#5 - 7 februari

I februari 2017 arrangerades LEDA#5 i Stockholm med fokus på nyckelområden och byggandet av Mittköping.

På programmets femte möte fick deltagarna höra andras perspektiv på de nyckelområden som arbetades fram under LEDA#4. Bland annat fick deltagarna höra SKL:s Johanna Karlén och Mia Gill analys av dokumentationen ur perspektivet "vad vi ser och inte ser". Johanna berättade utifrån en organisations olika grundstrukturer och hur det arbetet kan se ut och Mia berättade utifrån ett mångfaldsperspektiv. Johanna och Mia arbetar till vardags med skola och lärande, respektive hälsa och omsorgs.

LEDA#5 gästades också av Troed Troedson från Paradigmmäklarna som även han gav ett annorlunda perspektiv, baserat på en egen analys av det material som LEDA hittills har arbetat fram och som ligger samlat i den så kallade Skattkistan i LEDA:s öppna drive.

LEDA:s skattkista

Under eftermiddagen påbörjades arbetet med att bygga “Mittköping” - en fiktiv kommun där modeller, processer, mallar, tips och rekommendationer baserade på de deltagande kommunernas erfarenhet och kompetens kommer att finnas samlade. Det resonerades kring vilka grundläggande förutsättningar som är självklara att ha på plats för att driva förändring och utveckling samt på vilken plats i “behovstrappan” de finns.

Rent tekniskt kommer Mittköping att byggas i en wiki, det vill säga samma teknik som Wikipedia och är tänkt att bli en samskapad och levande modell av den digitala staden när den är som bäst. Deltagarna kommer att fortsätta arbeta med Mittköping på hemmaplan inför nästa möte som äger rum den 15 mars 2017.

Dokumentation från LEDA#5

Du kan ta del av informationen från LEDA#5 genom att titta på webbsändningen eller genom att läsa materialet som finns på LEDA:s Google Drive.

 

Sammanfattning från LEDA#5

Google Drive LEDA#5

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Sidfot