Publicerad: 14 mars 2016

I dag startar Get Online Week

Under veckan 14-20 mars arrangeras Get Online Week, en årlig återkommande kampanj som äger rum i hela Europa. Rekordmånga kommuner har anmält att de har aktiviteter under veckan.

Syftet är att öka den digitala delaktigheten och få fler att påverka och använda digitala offentliga tjänster. I år deltar drygt 130 kommuner i Sverige, de flesta aktiviteter sker på kommunala bibliotek men även på studieförbund och seniornet.

Anmälda aktiviteter och arrangörer till Get Online Week 2016

- Det är oerhört kul att se att fler kommuner än förra året ansluter sig till Get Online Week. Det är ett utmärkt tillfälle att visa upp och informera om hur digitala tjänster fungerar och kan användas. Vi hoppas att de personer som aldrig varit ute på nätet vågar testa, säger Anders Nordh, projektledare på SKL.

Om Get Online Week

Get Online Week är en årligen återkommande kampanj som äger rum i hela Europa. Årets kampanj har två internationella teman: ”Trust and confidence” och ”Digital jobs”. Det är två breda teman som öppnar för medverkan och insatser från såväl organisationer som myndigheter och som ger möjligheter att arbeta vidare med de erfarenheter som gjordes under 2015 års eMedborgarvecka.

eMedborgarveckan 2015

Kampanjen stöds av företag, organisationer och offentliga myndigheter i Europa och organiseras av Telecentre Europe (TE), som driver veckan med stöd av Europakommissionen.

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot