Publicerad: 4 november 2016

Nu lanseras KLASSA 2.0

SKL har förnyat självvärderingsverktyget KLASSA, för säkerhetsklassning av information. Den nya versionen har fler funktioner och användarvänlighet har förbättrats.

KLASSA är ett verktyg för att informationsklassa IT-lösningar/IT-system och erbjuds som stöd till SKL:s medlemmar. Verktyget gör en bedömning av vilken säkerhetsnivå de olika verksamhetssystemen behöver. KLASSA skapar även översikter och sammanställningar av hur verksamhetssystem förvaltas.

- Vi har involverat och lyssnat på våra medlemmar, och resultatet blev en ny version av KLASSA. Det är viktigt att skapa förutsättningar för att det ska bli enkelt att säkerhetsklassa verksamhetssystem, säger Jörgen Sandström, sektionschef IT på SKL.

Några av de nya funktionerna i KLASSA 2.0 är en omarbetad kravkatalog med mer träffsäkra krav för upphandlingar, korrigeringar av vissa oklarheter från förra versionen och förbättrade funktioner för att administrera systemet. Användarvänligheten har även blivit bättre genom att det blivit enklare att utföra ändringar och språket har förenklats och förtydligats. Tidigare klassningar kommer fortfarande ligga kvar, och därmed går inte befintliga värderingar förlorade.

Läs vidare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot