Publicerad: 2 juli 2019

Digital delaktighet, öppenhet

Digitaliseringen skapar nya möjligheter för kommuner och regioner att ta tillvara på medborgarnas engagemang och kompetens när samhället och välfärden utvecklas.

I dagens informationssamhälle räcker det inte för medborgare att vara passiva mottagare av information. Utan de vill på ett helt annat sätt delta i dialoger och debatter. Inte bara med kommuner och regioner utan även med varandra och utan att vara anslutna till ett parti.

Utbildningar digital delaktighet

SKL håller utbildningar inom öppna data och medborgardialog. Utbildningarna riktar sig till tjänstemän i kommuner, landsting och regioner med uppdrag att utveckla medborgardialog med stöd av it.

Utbildningar medborgardialog och delaktighet

Webbsändning: Digitalt först – hur utvecklar vi digitalt sen? 

Webbsändning från Internetdagarna 2017. Internetdagarna är en mötesplats för alla som älskar internet. Digidelspåret arrangerades av Digidelnätverket.

Digidelnätverkets hemsida

eMedborgarveckan

eMedborgarveckan är en nationella kampanj vars syfte är att främjar ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet. Detta är ämnen som SKL tycker är viktiga och vill lyfta.

Kampanjveckan arrangeras i oktober varje år med syftet att öka den digitala delaktigheten och leda till ökad kunskap om de offentliga e-tjänsterna som finns.

eMedborgarveckan

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Anders Nordh
    Handläggare
Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?
SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot