Publicerad: 3 maj 2019

Flest organisationsinnovationer

Nya eller ändrade sätt att organisera arbetet, till exempel nya processer eller arbetsmetoder är den vanligaste typen av innovation. Omkring hälften av innovationerna utgör fler än en typ.

Klicka på bilden för en större version.

Den vanligaste typen av innovation som införts bland deltagarna i Innovationsbarometern är organisationsinnovation. Det innebär ett nytt eller ändrat sätt att organisera arbetet, till exempel nya processer eller arbetsmetoder.

Andel innovationer som innehåller flera innovationstyper

Klicka på bilden för en större version.

Omkring hälften av innovationerna innehåller mer än en innovationstyp. Det kan till exempel vara en ny produkt som också innebär ett nytt sätt att organisera arbetet.

SMS-livräddaren bygger på flera innovationstyper

SMS-livräddaren (PDF, nytt fönster)

Frivilliga personer med HLR-utbildning som befinner sig i närheten larmas via SMS vid misstänkt hjärtstopp och kan vara på plats för hjärt-lungräddning innan ambulansen hunnit fram. Innovationen innebär både ett nytt sätt att organisera arbetet, ett nytt sätt att kommunicera och en ny tjänst.

Informationsansvarig

  • Klas Danerlöv
    Handläggare
Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?
SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot