Publicerad: 19 december 2017

Avgiftsklass, gymnasieskolor

Jag undrar hur tänket är med att gymnasieskolor har högre avgiftsklass än grundskolor? Vi tänker att yngre barn behöver mer tillsyn då de inte kan prata för sig själva som gymnasieelever kan, att klassrummen tar längre tid att tillsyna ex på grund av mer öppen förvaring, att de ofta äter lunch där, att det är högre ljudnivå mm.

Svar från SKL

Grunden för att vissa gymnasieskolor har högre avgiftsklass (200.10-2) är att de är större och omfattar fler elever. För gymnasieskolor med färre än 50 elever är avgiftsklassen densamma som för grundskolor.

Det är också viktigt att använda riskbedömningen för "ytterligare delar i en hälsoskyddsverksamhet som medför risker eller ökat tillsynsbehov" (taxebilaga 3). I riskbedömningen tillkommer tid för kemisalar, slöjdsalar, verkstäder mm. Denna modell möjliggör för tillsynsmyndigheten att anpassa tillsynstiden för hälsoskyddsverksamheter.

Det kan även vara tillämpligt att använda erfarenhetsbedömning för verksamheter med brister (höga ljudnivåer) som inte åtgärdas inom meddelad tid.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  1000

  Kontakt

  Välkommen att skicka din fråga till SKL!

  Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

  SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
  Hjälpte informationen på sidan dig?

  Tack för att du hjälper oss!

  Sidfot