Publicerad: 19 december 2017

Erfarenhetsbedömning och premiering

Vi ska börja använda oss av erfarenhetsbedömningen i taxan. Vad gäller om ett företag har flera olika verksamheter? Vad händer då med avgiften och antalet timmar? Om en verksamhet har 10:0 = 24 h som huvudverksamhet och sedan 8:0 = 16 h och sedan en 3:0 = 4 h. Detta ger totalt 29 h. Om vi i erfarenhetsbedömningen vill sänka dem 1 steg till vänster, vad händer då? Även omvänt – vad händer om verksamheten ska höjas?

Svar från SKL

Exemplet med ett företag (totalt 29 timmar) som har flera verksamheter och som ska erfarenhetsbedömas och premieras 1 kolumnförflyttning åt vänster blir som följer om man ställer upp det:

(huvudverksamhet med riskklasss 10:0) från 24 timmar till 20 timmar, (för 8:0) från 16 timmar till 13 timmar x 0,25=3 timmar, och (för 3:0) från 4 timmar till 3 timmar x 0,25=0,75 timme.

Beroende på om ni avrundar till närmaste heltimme borde då resultatet bli 24 timmar. Detta
är ett exempel på hur man gör när alla verksamheterna premieras. Om ni har ett system där ni premierar endast tillsynad delverksamhet, ska premiering göras endast för den.

Vid erfarenhetsbedömning klassas inga verksamheter om (åt höger) utan extra tid tas ut för uppföljning av den verksamhet som ligger bakom avvikelsen. Se s 57 i SKL:s taxeunderlag.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  1000

  Kontakt

  Välkommen att skicka din fråga till SKL!

  Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

  SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
  Hjälpte informationen på sidan dig?

  Tack för att du hjälper oss!

  Sidfot