Publicerad: 19 december 2017

Extra tillsynstid på fasta objekt

Extraordinära händelser enligt 18 och 19 § i taxeunderlaget från 2012.

Timdebitering kan ske på objekt med fast avgift om t.ex. extraordinära händelser inträffar. Vad är en extraordinär händelse? Räcker det med att tillsynstiden är slut men att vi trots det bedömer att det behövs tillsyn?

Svar från SKL

Erfarenhetsmodulen kan användas för extra tillsynstid som uppkommer under året för objekt med fasta årsavgifter. Erfarenhetsbedömning måste göras för alla objekt, inte användas enbart för vissa objekt. Om ”ordinarie” tillsynstid upprepade gånger visar sig ligga fel för ett visst objekt eller viss bransch kan tillsynsmyndigheten behöva se över grundklassning och riskklassning.

Konstruktionen med fasta avgifter grundas på schabloner och i det ligger att vissa objekt tar mer tid och andra tar mindre tid. Vi bedömer att kommunen således behöver ha någon form av kvalifikationsgräns för när man ska gå över från fast avgift till timdebitering.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  1000

  Kontakt

  Välkommen att skicka din fråga till SKL!

  Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

  SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
  Hjälpte informationen på sidan dig?

  Tack för att du hjälper oss!

  Sidfot