Publicerad: 19 december 2017

Miljöfarlig verksamhet, verksamhetskod 27.50 (gjuteri för järn, stål, aluminium, zink eller magnesium)

Är det så att viss text fallit bort ur texten på de olika underpunkterna, t.ex. ändelsen "där form- eller gjutsand används" för underpunkt 1 och 2 samt ändelsen "där form- eller gjutsand inte används" för underpunkt 3 och 4?

Svar från SKL

Nej texten har inte fallit bort. Miljöprövningsförordningen ändrades 2013 genom att formuleringen om form- och gjutsand togs bort ur kod 27.50. Ändringen genomfördes således även i SKL:s underlag till bilaga 2 redan 2013. 

SKL bedömer att tillsynsbehovet för de olika verksamheterna i kod 27.50 troligen är mer bereoende av vilken typ av gjutning som sker, än huruvida form- och gjutsand används eller inte. Vi rekommenderar att ni kontaktar er tillsynsvägledande myndighet för vidare diskussion om tillsynsbehovet.

Varje tillsynsmyndighet måste anpassa taxan så att det stämmer med det genomsnittliga tillsynsbehovet för branschen.

Följdfråga

Tack för svaret! Jag funderar dock på varför texten för 27.50-1 och 27.50-3 är likadan (om jag inte läser fel) men avgiftklasserna olika? Samma fråga gäller för 27.50-2 och 27.50-4. Med vänlig hälsning/Helén

Svar på följdfråga

Tack för ditt observanta påpekande. Tryckfelsnisse har varit framme, det har blivit ett fel där, men det har ingen betydelse i sak. Kod 27.50-3 och 27.50-4 gällde förut verksamheter utan form- och gjutsand. Eftersom det har tagits bort ur MPF är dessa två koder inaktuella och ska strykas.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300  Hjälpte informationen på sidan dig?

  Tack för att du hjälper oss!

  Sidfot