Publicerad: 19 december 2017

Motorfordon

Vid tillsyn på en tidigare klassad verksamhet uppkom en fråga om vilka fordon som omfattas av klassningen och efter en djupdykning hittade vi ett förmodat skrivfel i klassningen 50.1002 (biltvätt). I förklaringstexten står "...fler än 50 andra motorfordon per kalenderår. " i klassningskoderna 50.1001 resp 50.1003 står det däremot motordrivna fordon... Det är viss skillnad på motorfordon och motordrivet fordon och i denna specifika verksamhet tvättades fler än 50 åkgräsklippare (motordrivet fordon) om året, men klassningen säger motorfordon.

Hur gör man nu? Är det motordrivet fordon som gäller för alla tre? Måste taxan skrivas om och beslutas igen i KS, eller kan detta räknas som ett mindre skrivfel som kan rättas smidigare?

Svar från SKL

Vår bedömning, mot bakgrund av taxans konstruktion, är att det rör sig om ett skrivfel. Skrivfel i en taxa kan inte rättas på ett enklare sätt än genom nytt beslut av kommunfullmäktige.

Fullmäktige kan dock ta beslut om endast rättelse av skrivfelet och behöver inte ta upp hela
taxan till beslut igen.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  1000

  Kontakt

  Välkommen att skicka din fråga till SKL!

  Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

  SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
  Hjälpte informationen på sidan dig?

  Tack för att du hjälper oss!

  Sidfot