Publicerad: 19 december 2017

Resursbedömning

Hej!
Jag har en fråga gällande lantbrukstillsyn och ifyllandet av resursbedömningen. På punkt 2 ska man svara på "erfarenhet sedan senaste tillsynsbesöket". Denna VU som är ny på verksamheten har alltså inte haft någon tillsyn tidigare. Jag kan alltså inte svara på den frågan då någon erfarenhet inte finns. Detsamma gäller om man vid förra rutinbesöket inte hittade några brister då motiverar det ju inte att kryssa i "ändamålsenliga åtgärder har vidtagits mot tidigare avvikelser". Blir det någon skillnad på programmets beräkningar beroende på om man lämnat tomt eller bockar för alternativ a?

Svar från SKL

Dessvärre har vi på SKL inte möjlighet att svara på frågor som rör de äldsta underlagen eller beräkningsbladen i excel, då vi lägger resurserna på att besvara frågor om nuvarande och mer aktuella underlag och beräkningsmodeller, samt att utveckla nya underlag. Rörande din fråga stämmer det att man inte ger resurspoäng i fråga 3, som handlar om erfarenheter från senaste tillsynsbesök, för nya verksamheter som inte har besökts tidigare. Kontakta oss per mail vid behov.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  1000

  Kontakt

  Välkommen att skicka din fråga till SKL!

  Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

  SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
  Hjälpte informationen på sidan dig?

  Tack för att du hjälper oss!

  Sidfot