Publicerad: 5 mars 2019

Gatustatistik

Gatustatistik är ett webbaserat nyckeltalsverktyg för statistikhantering av kommunernas väghållning. Verktyget tillhandahålls av SKL och är en fri tjänst för kommunerna.

Tjänsten nås på adressen:

gatustatistik.skl.se

Ju fler kommuner som använder sig av Gatustatistik och lägger in sina uppgifter, desto större är möjligheten till att få fram nyckeltal och jämföra sin verksamhet med andra. Det är endast registrerade användare som har tillgång till uppgifterna i verktyget.

Det finns en stor efterfrågan av statistik inom väghållningsområdet. Därför ser SKL nu på möjligheterna att vidareutveckla statistikverktyget som varit tillgänglig sedan år 2015.

I samarbete med Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) ska 2018 års statistik offentliggöras i Kommun- och landstingsdatabasen (Kolada) under hösten 2019. En förutsättning är att det finns tillräckligt med inrapporterad data från kommunerna i Gatustatistik.

Från och med år 2020 kommer insamling av statistik ske genom RKA för att presenteras i Kolada. Därför kommer tjänsten Gatustatistik avvecklas år 2020.

Registrera din kommun

Vill din kommun börja använda tjänsten behöver ni kontakta ansvarig på SKL, Selda Taner, för att få inloggningsrättigheter. SKL behöver en kontaktperson hos varje kommun som också blir kommunens så kallade kundadministratör. Kundadministratören kan logga in på tjänsten och ansvarar sen för att dela ut fler behörigheter inom kommunen.

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Selda Taner
    Handläggare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot