Publicerad: 18 november 2018

Utmärkelserna Guldtrappan och Guldäpplet

I syfte att främja skolans digitalisering samverkar SKL kring ett antal utmärkelser och stipendier.

Utmärkelsen Guldtrappan

Guldtrappan är en utmärkelse för kommuner och huvudmän som ligger i framkant när det gäller skolutveckling i en digital samtid. Syftet är att uppmärksamma de som arbetar långsiktigt och strategiskt för kunskapsutveckling, samarbete och personlig utveckling med hjälp av digitalisering. Ett viktigt mål med utmärkelsen är också att sprida exempel runt om i landet, att lära av varandra och dela med sig av utmaningar och möjligheter.

Bakom utmärkelsen Guldtrappan står bland andra SKL, Skolverket, Vinnova och stiftelsen DIU, (Datorn i utbildningen). 2017 är tredje året utmärkelsen delas ut.

Utlysning Guldtrappan 2019

Nu är nomineringen till Guldtrappan 2019 öppen. Nomineringen ska vara inlämnad senast 18 januari 2019 och följs sedan upp med eventuell komplettering av dokumentation och underlag under februari. Läs mer och nominera här

Nominera till Guldtrappan 2019

Utlysning av Guldtrappan 2019

Kritierier för Guldtrappan 2019

Guldtrappan 2017

Fem skolhuvudmän fick Guldtrappan 2017

De nominerade 2017 (PDF, nytt fönster)

Stipendiet Guldäpplet

Lärarstipendiet Guldäpplet delas ut årligen till en eller flera lärare som förnyat undervisningen med stöd av digitalisering. Läraren/lärarna ska även ha arbetat inkluderande och bidragit till kollegernas kompetensutveckling.

Guldäpplet

Tre finalister presenteras i samband med Bokmässan i slutet av september. Slutgiltig vinnare koras den 29 oktober på Skolforum.

Pressmeddelande om Guldäpplets 2018 års finalister (PDF, nytt fönster)

Guldäpplejuryns särskilda pris 2018

I år går Guldäpplejuryns särskilda pris till  Amelie Wahlström, rektor i Karlstad. Priset delas ut till en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier.

Pressmeddelande om vinnaren av Guldäpplejuryns särskilda pris 2018 (PDF, nytt fönster)
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot