Publicerad: 17 januari 2019

Dialogmöte 9 november 2016

Vad innebär Skolverkets förslag till Nationella strategier för skolväsendets digitalisering för landets skolor och förskolor? Vilka utmaningar och möjligheter ser de som är intresserade av frågorna i kommunerna? Det och mycket annat diskuterades under ett dialogmöte i Skellefteå den 9/11 2016.

Ett dialogmöte som vi på SKL anordnade i och tillsammans med Skellefteå och som förutom nätverkande och erfarenhetsutbyte, hade som mål att ta fram en lista med utmaningar och vilket stöd som behövs framåt, såväl lokalt och regionalt som nationellt.

Rektorer, förskolechefer, it-pedagoger, it-strateger, förvaltningschefer, politiker – det var en härlig blandning av engagerade och intresserade deltagare från ett dussintal kommuner i Västerbotten och Norrbotten som träffades den 9 november för att diskutera möjligheter och utmaningar kring digitaliseringen. Allt från ”hårda” utmaningar i form av en stabil infrastruktur till ”mjuka” som mer handlar om hur man leder förändring, vilken kompetens som behövs och hur man får samsyn i arbetet, stöttes och blöttes under eftermiddagen.

Vi avrundade dagen med att diskutera vilket stöd som behövs för det fortsatta arbetet och på vilken nivå – lokalt, regionalt och nationellt.

Utmaningar och behov – sammanställning av dagen
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot