Publicerad: 15 februari 2018

Konferens om studieavbrott

Missa inte Plug In:s slutkonferens den 26 mars på Clarion Sign i Stockholm. Det blir en konferens utöver det vanliga med ungdomars egna berättelser och forskaranalys i fokus.

Medverkande

 • Ungdomar som deltagit i Plug In-projektet
 • Anna Liljeström
  Anna Liljeström är lärare och har doktorerat i pedagogisk psykologi. Anna har under hela Plug In-arbetet ansvarat för projektets vetenskapliga förankring och resultatuppföljning i de lokala delprojekten.
 • Tor Hatlevoll
  Tor Hatlevoll är arbetsmarknadsekonom på SKL och har gjort studier kring hur individer utan gymnasieexamen klarar sig på arbetsmarknaden långsiktigt och vilka konsekvenser det får för både individ och samhälle.
 • Linda Hiltunen
  Linda Hiltunen är universitetslektor i sociologi och forskar om unga och psykisk ohälsa kopplat till prestationskrav. Linda har skrivit avhandlingen ” Lagom perfekt – Erfarenheter av ohälsa bland unga tjejer och killar".
 • Ellen Ipenburg-Tomesen
  Ellen är senior policy advisor and account manager for ESL (early school leaving) and VET (vocationel education training) på Dutch Ministry of Education, Culture and Science. Efter att under flera år haft en ökande andel unga som inte slutför sina studier tog Nederländerna 2007 ett samlat grepp kring studieavbrottsfrågan. Studieavbrott är sedan dess en nationellt prioriterad policyfråga.

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot