Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna 2018

Arbetsmarknads- och Näringslivsdagarna 2018 äger rum 15-16 mars på Uppsala Konsert och Kongress. På eftermidagen den 14 mars är det förkonferens om psykisk hälsa och arbetsliv.

Anmäl dig

Vilken betydelse har utbildning för en välfungerande arbetsmarknad?

Trots hög arbetslöshet och många tillgängliga resurser har arbetsgivarna svårt att hitta medarbetare med rätt kompetens. Rörligheten och matchningen på arbetsmarknaden måste förbättras, men det är också viktigt att utbildningssystemet blir mer träffsäkert och bidrar till sysselsättning, tillväxt och ett hållbart arbetsliv.

På årets konferens kommer vi ur olika aspekter belysa utbildningens betydelse för en välfungerande arbetsmarknad. Förutom att redovisa kunskapsläget och framtidsvisioner kommer vi under konferensen att presentera konkreta exempel på olika utbildningssatsningar som underlättar kompetensförsörjningen i såväl offentlig som privat sektor.

Dessutom kommer standupkomikern Marika Carlsson beskriva hur det är att vara annorlunda och våga stå upp för den man är. Konferensen avslutas av Dick Harrisson som ur ett historiskt perspektiv beskriver hur invandringen påverkat det svenska samhället.

Program Arbetsmarknad och näringslivsdagarna 2018 (PDF, öppnas i nytt fönster)

Förkonferens Psykisk hälsa och arbetsliv

Program förkonferens: Psykisk hälsa och arbetsliv (PDF, öppnas i nytt fönster)

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot