Ett förlängt och förändrat arbetsliv

Sveriges Kommuner och Landsting bjuder in sektorns strategiska ledning till en kickoff om möjligheter och konsekvenser av ett förlängt arbetsliv.

Anmäl dig

Att vi jobbar längre är en förutsättning för en uthållig finansiering av välfärden. För att pensionen ska ge en acceptabel levnadsstandard måste arbetslivet förlängas. I närtid beslutar riksdagen om höjda pensionsåldrar som kommer innebära nya förutsättningar för arbetslivet.

Vad betyder förändringarna för välfärdens prioriteringar? Vad innebär detta ur ett arbetsgivarperspektiv?  Hur tänker vi nytt när arbetskraften blir äldre?  Vad ställer förändringarna för krav på organisation och avtal?

Sveriges Kommuner och Landsting bjuder in sektorns strategiska ledning till en kickoff om möjligheter och konsekvenser av ett förlängt arbetsliv. Din medverkan är viktig för att vi ska kunna anta de utmaningar som vår sektor står inför.

Vi planerar för en konferens med initierade talare och angelägna diskussioner.

Under dagen kan du bland annat lyssna till SKL:s ordförande Lena Micko, socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, psykolog Per Naroskin och professor Eva Vingård. Fler talare tillkommer.

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot