HOPE:s utbytesprogram 2019

Anmälan har öppnat till 2019 års upplaga av HOPE:s utbytesprogram HOPE Exchange Programme 2019. Programmet ger möjlighet till fyra veckors ”praktiktjänstgöring” på ett sjukhus i annat EU-land. Årets tema är “Evidence-informed decision-making in healthcare management”.

Vem kan söka?

Programmet vänder sig till sjukvårdpersonal och administrativ personal med minst tre års erfarenhet av ledningsuppgifter inom vården samt till sjukhus som vill vara med som lokala värdar. I Sverige brukar det vara både enskilda sjukhus och landsting/regioner som anmäler sig som värdar. För utresande deltagare gäller följande krav:

  • Minst tre års erfarenhet av ledningsuppgifter
  • Tala ett språk som är gångbart i värdlandet. Det är ofta engelska men ibland krävs kunskaper i tyska, franska, spanska eller italienska.
  • Arbetsgivaren beviljar tjänstledighet med bibehållen lön. Lokala värdar ska erbjuda fri bostad och måltider till rimlig kostnad (personalmatsal).

Lokala värdar som tar emot utländska deltagare ska erbjuda fri bostad och måltider till rimlig kostnad (personalmatsal).

När och var?

Programmet genomförs under perioden 6 maj-4 juni 2019 och avslutas med en gemensam konferens HOPE Agora 2019 i Ljubljana, Slovenien.

Anmälan

Mer information om utbytesprogrammet och ansökningshandlingar finns på HOPE:s webbplats. Sista dag för anmälan är den 31 oktober 2018.

Mer information

Anmälningsblanketter (Word, nytt fönster)

Form H1 - information on hosting organizations
Form P1 - application form for candidates 
Form P2 - declaration of the candidate and commitment

Fakta

SKL representerar Sverige i HOPE – European Hospital and Healthcare Federation. HOPE verkar för ett utökat samarbete och erfarenhetsutbyte mellan sjukhus i Europa. Det sker bland annat genom HOPE:s utbytesprogram som erbjuder möjligheter till fyra veckors praktiktjänstgöring på ett sjukhus i annat EU-land. Programmet, som genomförts årligen sedan 1981, har varje år ett tema för avslutningskonferensen och 2019 är det ”Evidence-informed decision-making in healthcare management”.

Filmer om HOPE Exchange Programme

Explainer video
Participants 
Hosts

Läs mer på Hopes webbplats

Informationsansvarig

  • Erik Svanfeldt
    Handläggare
Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?
SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot