Konferens om samverkan mellan kommun och polis – fokus på medborgarlöften

Välkommen till en Trygghetsdag som SKL anordnar tillsammans med Polismyndigheten och Brottsförebyggande rådet om samverkan mellan kommun och polis med fokus på medborgarlöften.

Anmäl dig

Att kommun och polis samverkar i brottsförebyggande- och trygghetsskapande frågor är inget nytt. De flesta kommuner har ett väl fungerande samverkan och har även överenskommelser med polisen om hur man ska jobba tillsammans mot lokala problem. Sedan 2015 har Polismyndigheten försökt involvera medborgarna i det lokala brottsförebyggande arbetet genom medborgarlöften. Tanken är att medborgarlöftena ska förstärka och förbättra det lokala brottförebyggande arbetet.

  • Hur hänger samverkansöverenskommelsen och medborgarlöftena ihop?
  • Varför ska kommunen arbeta med medborgarlöften?
  • Vad innebär det här för kommunen? Hur påverkar det samverkan mellan polis och kommun?
  • Ska kommunen också avge medborgarlöften?

Under Trygghetsdagen ska vi få svar på alla dessa frågor och lite till. Vi kommer att få träffa SKL, Polismyndigheten och Brottsförebyggande rådet, höra om utveckling av samverkan mellan kommun och polis och få höra hur samverkan kan utvecklas.

Varmt välkomna till Trygghetsdagen!

Frågor om anmälan

Informationsansvarig

  • Greta Berg
    Handläggare
Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?
SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot