Kulturkonferens 2017

Mötesplatser är avgörande för ett öppet samhälle. De är platser där vi kan mötas, skapa tillsammans, ta del av konst- och kulturupplevelser, samtala och debattera. SKL:s kulturkonferens belyser och diskuterar behovet av mötesplatser, särskilt i en tid av ökad segregering och polarisering.

Anmäl dig

Inbjudan och presentation (PDF, nytt fönster)

Mötesplatser

Bibliotek, museer, konsthallar, kulturskolor, biografer, teatrar och samlingslokaler ger möjlighet att mötas och är utmärkta arenor för samhällsdebatt. Många kulturverksamheter är redan, eller har ambitionen att vara, platser där olika delar av befolkningen möts. Det offentliga rummet, torgen, badstränder, parker används också för att låta angelägen kulturverksamhet äga rum där människor ändå möts.

Konferensen tar upp hur man kan lyckas med att skapa och utveckla mötesplatser, vilka förutsättningar som behövs och vilka utmaningar man möter i arbetet. Du kommer att möta internationella gäster, tjänstepersoner, politiker och kulturskapare, få ta del av forskning och dela erfarenheter, verktyg och idéer. Du kan också själv föreslå att ert arbete presenteras under konferensen.

Ur programmet

  • Angela Oguntala kommer tala utifrån sitt arbete med strategiska framtidsstudier och trendanalyser.
  • Agneta Stark, samhällsdebattör och tidigare rektor vid Högskolan i Dalarna som kommer djupdyka i den svenska grundlagen och förutsättningar för demokrati och mänskliga rättigheter.
  • Samtal mellan Olof Lavesson och Gunilla Carlsson, ordförande, respektive vice ordförande i riksdagens kulturutskott som kommer samtala med Marie-Louise Rönnmark och Catrin Hulmarker ordförande, respektive vice ordförande i SKL:s beredning för kultur och fritid.
  • Destination Uppsala berättar om sitt säkerhetsarbete i samband med evenemang tillsammans med Greta Berg, SKL.
  • Folkets Hus och Parker kommer dela med sig av sitt arbete med att skapa nya medborgardrivna mötesplatser och många fler kommer medverka.

Programmet i sin helhet presenteras i augusti.

Medverka i programmet

Vi erbjuder möjligheten att presentera verksamheter eller projekt som anknyter till temat. Vi är särskilt intresserade av lärdomar från välfungerande, spännande och nyskapande mötesplatser eller metoder som ni använt för att skapa dessa.
Här kan du anmäla det du vill presentera.

Värdar för dagarna är Gävle kommun och Region Gävleborg.  

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot