Webbseminarium - Samverkan för friskare arbetplatser

Seminariet är ett bidrag till hur lokala parter kan initiera eller utveckla en strategi för att nå låg och stabil sjukfrånvaro.

Information

Länk till anmälan kommer senare.

Den 13 november kl. 10.40-12.00 bjuder centrala parter in till ett webbseminarium – Samverkan för friskare arbetsplatser i kommuner och regioner. Seminariet är ett bidrag till hur lokala parter kan initiera eller utveckla en strategi för att nå låg och stabil sjukfrånvaro.

Med på seminariet är bland annat socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, Varbergs kommun samt Region Kalmar som du kan läsa mer om i Suntarbetslivs artikel som publicerades för någon vecka sedan.

Uppdrag friskare arbetsplatser - så gjorde Region Kalmar

Arrangemanget riktar sig särskilt arbetsgivare i kommuner och regioner och till fackliga representanter, i synnerhet central samverkansgrupp/ skyddskommitté.

  • Boka redan nu in förmiddagen den 13 november i din kalender.
  • Samlas i central samverkansgrupp/skyddskommitté och titta på seminariet tillsammans.
  • Den 1 oktober presenterar centrala parter stödmaterial för lokala strategier för låg och stabil sjukfrånvaro.
  • SKL kommunicerar länk seminariet efter sommaren.

Då initiativet är partsgemensamt kommunicerar även de fackliga organisationerna ovanstående information till sina medlemmar, i synnerhet ledamöter i central samverkansgrupp. Det är därför mycket möjligt att frågan kommer upp hos er via dem.

Informationsansvarig

  • Emelie Vattahäll
    Förhandlare
  • Kristina Folkesson
    Utredare
Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?
SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot