Publicerad: 8 november 2016

Webbaserad grundkurs i Allmänna bestämmelser (AB)

Webbkurs om kollektivavtalet Allmänna bestämmelser (AB) som syftar till att ge en grundläggande kunskap om AB och viss arbetsrättslig lagstiftning som har ett nära samband med AB, exempelvis lagen om anställningsskydd och semesterlagen.

Anmäl dig

Anmäl dig online, du behöver då ange en e-postadress. 

Anmäl dig till grundkurs i allmänna bestämmelser (AB)

Om kursen

Kursen syftar till att ge en grundläggande kunskap om AB och viss arbetsrättslig lagstiftning som har ett nära samband med AB, exempelvis lagen om anställningsskydd och semesterlagen. Kursen ger också en kortfattad beskrivning av vår avtalskonstruktion, det vill säga hur Huvudöverenskommelsen, AB, bilagor hänger ihop.

Information om olika villkor och regler i lag och kollektivavtal varvas med övningar. Utbildningen tar cirka 1½-2 timmar att genomföra och kan göras stegvis i valfri takt eftersom det går utmärkt att avbryta kursen och återuppta den vid ett senare tillfälle. Anmälan är personlig och deltagaren har tillgång till kursen i fyra veckor från och med registreringstillfället.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till dig som är chef med arbetsgivaransvar eller motsvarande men kan även fungera som introduktion för dig som arbetar med personalfrågor.

Tekniska förutsättningar

Kursen kan genomföras på såväl PC eller Mac. Din utrustning bör innehålla följande:

  • Processorhastighet: 1.3GHz Celeron eller motsvarande
  • Webbläsare: Internet Explorer 7 eller senare, Mozilla Firefox 3 eller senare, Google Chrome (Fler webbläsare kan fungera, men dessa tre är testade)
  • Upplösning: 1024x768 eller högre
  • Flash 8 eller senare
  • Javascript aktiverat
  • Pop-up blockerare avstängt för kursens webbsida
  • Anslutningshastighet 512 Kbit/s eller mer

Avgifter

1 000 kronor (exkl. moms), inklusive dokumentation och kursintyg. Faktura skickas till förvaltningen/organisationen då anmälan mottagits av SKL Kurs och konferens.

Avanmälan

Anmälan är bindande.

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot