Publicerad: 12 juni 2017

Digital hantering av fakturor på SKL

SKL använder e-fakturor för att uppnå en effektivare och säkrare process kring hanteringen av fakturor, både för dig som leverantör och för oss som kund.

Svefaktura

SKL använder standardformatet Svefaktura. Observera att det är formatet Svefaktura som är en elektronisk utväxling av fakturor vi vill ha, inte fakturor per mejl eller PDF.

Om elektronisk handel

Basuppgifter

För att du ska kunna skicka e-fakturor till SKL behöver du dessa basuppgifter:

Sveriges Kommuner och Landsting Org.nr: 222000-0315 GLN-nr: 7362220000318 Bank: Swedbank.

Referenskod – detta är en ansvarskod som är fyrasiffrig hos SKL. Har du frågor kring referenskod / ansvarskod vänd dig i första hand till din referens på SKL.

Betalningstid

För alla leverantörer tillämpar vi 30 dagars betalningstid för att vi ska hinna hantera och betala fakturorna i tid.

Alla kan skicka e-faktura

Oavsett förutsättningar eller storlek på ert bolag finns det enkla metoder och tjänster att tillgå.

Vilken lösning som passar er bäst beror givetvis på era befintliga förutsättningar. Många affärssystem kan redan i dag skicka e-fakturor – och där ser lösningen lite olika ut beroende på viken leverantör av e-faktureringstjänster man väljer att teckna avtal med.

SKL samarbetar med InExchange, men ni kan välja den leverantör ni önskar. Det finns lösningar för både mindre och större volymer.

Kostnadsfri webblösning

För er som har mindre volymer eller ett affärssystem som inte klarar av att skicka e-fakturor så har ni möjlighet att registrera era fakturor i en webbportal. Detta sker då manuellt och kostnadsfritt genom tjänsten InExchangeWeb.

InExchangeWeb

Först skapar du ett konto genom att trycka på ”Anslut nu” och fyller i företagsnamn och e-postadress. När du är inloggad finns det tydliga instruktioner hur det fungerar.

Innan du skickar iväg din första faktura, kontrollera att du har angett alla företagsuppgifter som dina bankuppgifter, organisationsnummer och adress.

Har du frågor kring hur InExchangeWeb fungerar ska du i första hand vända dig direkt till InExchange. Kontaktuppgifterna finner du här http://www.inexchange.se/kontakt/

Bilagor

Du kan bifoga bilaga när du skickar Svefakturor till SKL.

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot