SKL i Almedalen

SKL finns på plats under Almedalsveckan 2017 med flera ledande politiker och tjänstemän. SKL arrangerar tre seminarier måndag den 3 juli.  Samtliga seminarier direktsänds på skl.se och du kommer också kunna se dem i efterhand. 

Illustration

Hur förbättrar vi integrationen av nyanlända?

En bra integration börjar med ett bra mottagande. SKL:s Agenda för integration listar 65 konkreta åtgärder som syftar till att stärka mottagandet och integrationen av nyanlända. Hur skapar vi förutsättningar för ett bra mottagande på individens villkor? Hur ska nyanlända etablera sig på arbetsmarknaden? Hur ser vi till att barn och unga integreras i samhället? Hur ska ansvarsfördelningen se ut mellan kommunerna och staten? Debatt om möjligheter och utmaningar kring integrationen av nyanlända.

Tid: 3 juli, klockan 13:00-14:00 Plats: Wisby Strand Congress, lokal Vall

Ingen på sjukhus i onödan

Ingen ska behöva vara på sjukhus i onödan. Det ställer krav på en välfungerande vårdkedja med patientens bästa för ögonen. Hur kan primärvården och sjukhusvården utveckla sitt samarbete? Hur kan vi jobba smartare och effektivare inom vården? Hur kan vi förebygga och minimera överbeläggningar och utlokaliseringar? Hur kan vi hantera och förbättra vårdplatssituationen? Debatt om möjligheter och utmaningar för framtidens vård.

Tid: 3 juli, klockan 14:30-15:30 Plats: Wisby Strand Congress, lokal Vall

Kommunutveckling 2.0 – så klarar vi välfärdsuppdraget

Ett 50-tal kommuner har svårt att klara sina grundläggande åtaganden, enligt civilminister Ardalan Shekarabi. En parlamentarisk kommitté ska nu ta fram en strategi för att stärka kommunernas kapacitet att klara sina uppgifter. Vilka är de stora utmaningar och möjligheter som kommunerna står inför? Behöver vi dra nya kommungränser – eller räcker det helt enkelt med en mer långtgående samverkan? Kan man förvänta sig samma service oavsett var man bor? Debatt om hur kommunerna ska klara välfärdsuppdraget i framtiden.

Tid: 3 juli, klockan 16:00-17:00 Plats: Wisby Strand Congress, lokal Vall

Följ oss i sociala medier

Du kan följa SKL:s aktiviteter på Twitter och Facebook.

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot