Nyheter

Samtliga nyheter, pressmeddelanden och debattartiklar från skl.se.

 • Minskad statlig detaljstyrning behövs framöver
  Sverige är på väg mot lågkonjunktur. Kommuner och regioner effektiviserar för att hålla budget och klara sina uppdrag. Men staten måste också ta ett större ansvar för en fortsatt god välfärd.
  2019-10-16
 • Ekonomirapporten presenteras 16 oktober kl 10.00
  Sveriges Kommuner och Landsting presenterar Ekonomirapporten. Presentationen kan följas på plats eller på webben. Annika Wallenskog, chefsekonom och Anders Knape, SKL:s ordförande medverkar.

  2019-10-15
 • Teamets roll viktig i förlossningsvården
  Vi uppskattar dialogen med Vårdförbundet och andra fackförbund kring utvecklingen av förlossningsvården, den är helt nödvändig. Det skriver SKL:s ordförande och vice ordförande i en replik.
  2019-10-14
 • Vesna Jovic lämnar vd-posten i SKL
  Vesna Jovic har beslutat att lämna tjänsten som vd för SKL. Tillförordnad vd, från och med den 15 oktober till dess att SKL:s styrelse sammanträder i slutet av oktober, blir Staffan Isling.
  2019-10-14
 • Strandskydd och riksintressen hindrar nya bostäder
  Regelverk för strandskydd och riksintressen är hinder för bostadsbyggandet. Det visar en enkätstudie som SKL tagit fram. Regeringen måste agera, skriver Anders Knape, ordförande för SKL.
  2019-10-11
 • Låt oss förbättra förlossningsvården med fem strategier
  Svensk förlossningsvård kan och ska bli ännu bättre. SKL har tagit fram fem strategier om hur vårdens nyckelaktörer kan arbeta för att förbättra vården före, under och efter graviditet.
  2019-10-07
 • Låt kommuner själva bestämma om de vill gå samman
  SKL ser med stor oro på förslag i den pågående kommunutredningen. Ett som diskuteras är toppstyrda kommunsammanslagningar, något som varken efterfrågas eller löser kommunernas utmaningar.
  2019-10-03
 • SKL välkomnar utredning om molntjänster
  Regeringen tillsätter en utredning av statliga myndigheters behov av it-drift samt rättsliga förutsättningar för utkontraktering till privata leverantörer. Även kommuner och regioner berörs.
  2019-10-02
 • Lena Micko blir civilminister
  Lena Micko har idag utsetts till civilminister och lämnar därmed sina uppdrag i Sveriges Kommuner och Landsting.
  2019-10-01
 • Lågkonjunktur och ökad arbetslöshet under nästa år
  Konjunkturavmattningen i Sverige fortsätter visar SKL:s nya skatteunderlagsprognos. Under nästa år beräknas ekonomin att gå in i en lågkonjunktur.
  2019-10-01

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot