Prenumerera på Pressrummet

Nyheter

Samtliga nyheter, pressmeddelanden och debattartiklar från skl.se.

 • Vilka är lokalpolitikerna i Dalarna?
  96 procent av de 1 864 förtroendevalda i Dalarna är fritidspolitiker och har därmed uppdraget vid sidan av ordinarie arbete eller studier. Dalarna har en högre politikertäthet än riksgenomsnittet, både på kommun- och landstingssidan.
  2017-01-17
 • Vilka är lokalpolitikerna i Värmland?
  97 procent av de 1 710 förtroendevalda i Värmland är fritidspolitiker och har därmed uppdraget vid sidan av ordinarie arbete eller studier. Värmland har fler förtroendevalda per invånare än riksgenomsnittet. Värmland är det län med störst andel kvinnliga landstingspolitiker och här finns även kommunen med bäst representation av unga förtroendevalda.
  2017-01-17
 • Vilka är lokalpolitikerna i Västra Götaland?
  96 procent av de 6 603 förtroendevalda i Västra Götaland är fritidspolitiker och har därmed uppdraget vid sidan av ordinarie arbete eller studier. Västra Götaland har något färre förtroendevalda och en något mindre andel kvinnor än riksgenomsnittet.
  2017-01-17
 • Fler Mötesplatser för nyanlända öppnas
  När nyanlända kan träffa sin kommun och flera myndigheter under samma tak kan de snabbare komma i arbete, studier eller annan aktivitet, nu öppnar 22 nya Mötesplatser.
  2017-01-16
 • Bra att statliga kreditgarantier utreds
  Regeringen har tillsatt en särskild utredare för att se över systemet med kreditgarantier och finansiering för bostadsbyggande. SKL ser glädjande på att utredningen nu kommer till stånd.
  2017-01-13
 • Kommunernas arbete grunden för att nå bredbandsmålen
  Telenor, Telia och ComHem beskyller i sin artikel, den 10 jan, Sveriges kommuner för att sätta käppar i hjulen för bredbandsutbyggnaden i landet.
  2017-01-13
 • En fortsatt stark regionalpolitik behövs inom EU
  SKL förordar en fortsatt stark regionalpolitik på EU-nivå. Genomförandet av sammanhållningspolitiken måste dock förenklas. Det skriver förbundet i ett yttrande till regeringen.
  2017-01-11
 • Nationell satsning nödvändig för skolans digitalisering
  Elever och lärare kan få stort stöd av digitala verktyg. Men Sverige ligger efter i utvecklingen. SKL föreslår därför en nationell kraftsamling för skolans digitala arbetsmetoder och teknik.
  2017-01-10
 • Fyra företag får ramavtal för att bygga bostäder
  SKL har i samarbete med SKL Kommentus Inköpscentral genomfört en upphandling för att kunna erbjuda kommuner bra, billiga bostäder. Hjältevadshus, BoKlok, NCC och Villa VIDA får ramavtal.
  2017-01-09
 • Det lokala arbetet lyfter skolan!
  Skolmätningarna TIMSS och PISA visar att resultaten i skolan går framåt. Äntligen får alla de som jobbar i och med skolan kvitto på att deras ansträngningar ger effekt.
  2017-01-04

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Meny

Sidfot