Publicerad: 9 januari 2014

Nyhet

Årets kommunalekonom finns på SKL

Derk de Beer har utsetts till 2013 års kommunalekonom av Kommunalekonomernas förening (Kef).

Derk de Beer arbetar som ekonom på avdelningen för ekonomi och styrning på Sveriges Kommuner och Landsting. Derk arbetar främst med det kommunala utjämningssystemet, ekonomiska konsekvenser av befolkningsförändringar, skatteväxlingar och statsbidrag.

Motiveringen till årets kommunalekonom 2013:

"Derk de Beer har genom sina år inom det kommunalekonomiska området visat många goda egenskaper. Han är mycket kompetent, en god informatör, en mycket duktig analytiker och visar ett stort engagemang för kommunernas förutsättningar och ekonomi. Den kanske främsta egenskapen hos Derk är ändå att han på ett väldigt inspirerande, tillmötesgående och lättsamt sätt stödjer ekonomer och andra i svårgreppbara och komplicerade frågeställningar."

– Otroligt roligt att få uppskattningen, ett kvitto på att mitt engagemang kan inspirera andra och att jag lyckas förmedla tankar och idéer. Samtidigt kan det kännas lite orättvist att få denna utmärkelse eftersom jag får väldigt mycket gratis. Framför allt har jag arenan via min roll på SKL, säger Derk de Beer.

– Det finns så många duktiga engagerade ekonomer ute i verksamheterna som inte får samma breda spridning men som spelar en avgörande roll för utvecklingen i sina organisationer. Dessutom ligger väldigt mycket i min roll att förmedla vidare analyser, bilder och goda exempel som kompetenta medarbetare, forskare och medlemmar förverkligat. Det är en förmån att få vara budbäraren, säger Derk de Beer.

Kommunalekonomernas förening
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot