Publicerad: 25 maj 2016

Nyhet

Fokus på viktiga SKL-frågor i regeringsombildningen

Statsministern ombildade idag regeringen, utnämningarna berör flera av SKL:s viktigaste frågor.

Peter Eriksson utnämndes till bostadsminister, kanske en av de viktigaste frågorna för kommunerna idag där behoven att öka bostadsbyggandet är stora.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Peter Eriksson i denna viktiga fråga. Vi behöver gemensamt landa i bra förslag för att öka bostadsbyggandet, säger Lena Micko, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

Karolina Skog, idag kommunalråd i Malmö blir ny miljöminister och departementschef för miljödepartementet med ansvar för bland annat miljö, stadsutveckling och trafik.

– Det är speciellt roligt att Karolina blir utnämnd eftersom vi känner henne väl som en erfaren kommunpolitiker. Karolina sitter för närvarande i SKL:s samhällsberedning och har tidigare suttit i SKL:s styrelse, säger Lena Micko.

I regeringsombildningen ges också civilminister Ardalan Shekarabi ansvar för digitaliseringen inom offentlig sektor.

– Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med civilministern på ännu ett viktigt område för våra medlemmar. Vi ser stora behov av samarbete mellan staten och vår sektor för att utveckla de digitala tjänsterna i vår gemensamma välfärd, säger Lena Micko.

Läs vidare

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?
SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot