Publicerad: 18 mars 2016

Nyhet

Med anledning av medieuppgifter

Media har uppmärksammat ett uppträdande vid ett SKL-arrangemang i Uppsala. SKL tycker uppträdandet var olämpligt, avbröt uppträdandet och bad om ursäkt till närvarande.

Vid arbetsmarknads – och näringslivsdagarna i Uppsala den 17 mars hade SKL bokat en artistduo för middagsunderhållningen. Bokningen gällde trolleri, jonglering och akrobatik.

Tyvärr visade sig uppträdandet inte vara det förväntande utan utmanande och opassande. SKL tycker det var olämpligt och förbundets representanter på plats gick också upp på scen, avbröt underhållningen och bad om ursäkt för det som inträffat.

Det förekommer felaktiga uppgifter att SKL:s ordförande Lena Micko deltog vid middagen. Men Lena Micko lämnade Uppsala vid lunchtid efter sitt inledningsanförande.

– SKL:s representanter på plats tog beslutet att avbryta scenshowen och be om ursäkt då den uppfattades som stötande av många som deltog vid middagen. Jag tycker det var bra att de agerade snabbt på detta vis, säger Lena Micko.

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?
SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot