Publicerad: 18 juni 2014

Nyhet

Ny webbkurs för kommunala feriejobbare

Kommunerna erbjuder i sommar drygt 75 000 feriejobb för ungdomar upp till 18 år. För att ta till vara de ungas intresse för att arbeta i välfärden har SKL:s satsning Sveriges Viktigaste Jobb tagit fram www.kommunkursen.se, en ny webbaserad snabbutbildning om kommunen.

– Ferie- och sommarjobb är en utmärkt chans för ungdomar att bilda sig en egen uppfattning om hur det är att jobba med samhällsservice. Vi hoppas att webbkursen kommer till användning när årets feriejobbare introduceras, säger Agneta Jöhnk, chef för SKL:s avdelning för arbetsgivarpolitik.

Kommunkursen.se kan användas som ett komplement till kommunens egen introduktionsutbildning för feriejobbarna. Göteborgs Stad till exempel kommer att informera feriearbetarna om kursen i samband med att de använder sin egen webbaserade introduktion.

– Vi kommer att använda oss av kursen för att den på ett roligt och enkelt sätt introducerar feriearbetare i kommunen. Ungdomarna får en bättre bild av vad kommunen gör, vilka jobb som finns och om framtida yrkesmöjligheter. Sedan följer handledarna upp utbildningen vid feriearbetarens lokala introduktion, säger Maria Tuvegran, avdelningen för HR-utveckling i Göteborgs Stad.

Kommunkursen.se kommer att utvärderas, och sedan tar Sveriges Viktigaste Jobb ställning till om konceptet kan användas i andra sammanhang.

Fakta

Kursen är framtagen med hjälp av ungdomar samt kommunanställda som arbetar med feriejobb och arbetsgivarfrågor. Den tar 20 till 30 minuter och fungerar lika bra på dator och mobil som på surfplatta. Den som vill kan skriva ut ett intyg direkt efter genomförd kurs.

Läs vidare
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot