Publicerad: 17 augusti 2016

Nyhet

RKA är årets kommunalekonom

RKA har tilldelats utmärkelsen Årets kommunalekonom 2016 för arbetet med kommun- och landstingsdatabasen Kolada. Det är första gången som en organisation vinner priset.

Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) har tilldelats priset av Kommunalekonomernas förening (KEF) med motiveringen att RKA har utvecklat databasen Kolada till ett kraftfullt verktyg som ger förutsättningar för att skapa bättre och billigare verksamhet i kommunsektorn.

– Utmärkelsen var oväntad och är väldigt betydelsefull för oss. Det är ett kvitto på att vi lyckas med våra försök att få tjänstemän, politiker och andra kunder att tänka kring data på ett bra sätt, säger Anders Norrlid, kanslichef på RKA.

I Kolada finns över 4000 unika uppgifter om kostnader, volym och kvalitet som kan jämföras och analyseras för kommuners och landstings verksamheter. Genom databasen finns möjlighet att följa utvecklingen över tid och göra jämförelser mellan kommuner och landsting inom Sveriges viktigaste välfärdsområden.

Utmärkelsen Årets kommunalekonom har delats ut sedan 1987 och RKA är den 28:e pristagaren i ordningen.

Läs vidare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKL!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKL:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot