Publicerad: 13 augusti 2014

Nyhet

SKL-film om äldre dubbelt prisad internationellt

En film om Margareta, 77, och hennes väg genom vården har vunnit pris på två olika internationella filmfestivaler. Filmen beskriver hur det kan vara möjligt att klara den demografiska utmaningen, med ökad kvalitet för individen.

Filmen Margaretas väg

– Vi gjorde den här filmen för att på ett tydligt sätt visa att förbättringar är nödvändiga för att kvalitet och kostnader ska gå ihop framöver, säger Pernilla Askenbom, kommunikatör på avdelningen för vård och omsorg, projektet Bättre liv för sjuka äldre.

Maj Rom är projektchef. Hon säger:

– Även låg kvalitet kostar pengar, och det visas tydligt i filmen. Verkligheten har förändrats och vi vet mer nu hur vi kan förändra våra arbetssätt för att förbättra. Det sker på flera platser i landet, men vi måste gå från några till alla. Och med personens behov i fokus. Där det fungerar har man bestämt sig.

Priserna är en andraplats i US Telly Awards för film/video om sociala frågor och en tredjeplats i US International film & video festival för creative excellence.

Filmen används runt om i landet som introduktion för samtal om förbättringar i olika forum för ledare inom kommuner och landsting.

Pophunters film & tv har producerat filmen.

Läs vidare

Hjälpte informationen på sidan dig?


User information

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot